无止桥统筹见面会 2022
 
今年系无止桥第十五年,我們在内地同埋香港慨高校成立左好多无止桥学生团队。大部分团队刚刚完成左过庄,选出左一批新的统筹和副统筹。

无止桥同事把握着呢个机会,就系寻晚,搞左一场网上慨见面会议,来自全国10间高校25位统筹和副统筹都有参加,我地借呢个机会认识一下新同事、新统筹和新庄员,当然唔少得要认识无止桥的工作。

同学仔都好认真,就住会议题提前准备好哂PPT同埋一连串高质量问题系会上分享。而我地同事亦都分享左无止桥慨最新动态,同埋最紧要系听下同学仔对于无止桥点样发展下一个十五年有咩睇法和建议。

两个多小时的会议,一班新统筹和队员的确俾左好多宝贵意见我地。更有几位同学仔话面对疫情慨不稳定性,呢种形式慨网上会议实在太重要了啦,期望我地都keep住定期咁举行,大家利用好呢个平台多分享彼此慨项目经验和机构动态。

系呢度,最后要多谢两名香港大学医学院实习生,渠地用左唔少时间筹备左呢个如此重要的会议。